2011 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis


Menas
Manau suprantate, kad yra menas, todėl ilgai aiškinti nereikės. Menas- būdas išreikšti save, kūrybinis tikrovės atspindėjimas vaizdais , užminimas, mįslė, mokėjimas dailiai, nepriekaištingai, gerai ką daryti, meistriškumas . Tikriausiai labiausiai žinomas menas Jums yra dailė. Todėl šiandien parašysiu būtent apie šį meną. Mielos skaitytojos, žinau, kad esate talentingos, todėl tikiuosi pasinaudosite mano patarimais .
Natiurmortas

Natiurmortas  – dailės žanras,  tapybos, kartais grafikos kūrinys, kuriame dažniausiai vaizduojami negyvi daiktai, nuskinti vaisiai, gėlės, medžioklės ar kitokios žmogaus veiklos atributai.  Tapyti Natiurmortą nėra labai sunku, tačiau reikia turėti kantrybės ir fantazijos, bebijoti maišyti spalvų su palete rankoje. Pirmą kartą tapant, patariu pasirinkti ką nors paprastesnio kaip vaza, gėlės ar vaisiai. Žiūrėkite į daiktą, kurį tapote. Nupiešus daiktą su pieštuku, nebijokite paimti paletę ir maišyti spalvas. Spalva turi gautis panaši, tačiau neturi būti, pvz: ryškiai balta. Pamaišykite šią spalvą su melsva, pilka. Gražiau atrodytų, jeigu būtų atspalvis. Nepamirškite spalvų perėjimų, neskubėkite nudažius juodai iš karto tepti baltą. Galite padaryti ir šešėlius, jie visada turi būti tamsesni. Žinokite, kad tapant netiurmortą geriau nepradėti spalvinti daiktų, geriau pradėti nuo fono, bet jeigu norite, galite truputį paspalvinti foną, vėliau daiktą. Nebūtina iškarto iki galo pabaigti foną.


Menas su kempine ir šiaudeliu

Kartais šios dvi priemonės būna labai geros pagalbininkės. Jos labai praverčia. Paveikslėlyje viršuje, kairėje pusėje matote darbą su kempine. Kitame paveikslėlyje pasidarbuota su šiaudeliu. Šiomis priemonėmis galite paįvairinti ir pagražinti savo piešinį, tačiau nereikia persistengti, nes šiaudelį pučiant dažai gali per daug išsitaškyti, o naudojant kempinę gali gautis "ryški kempinės forma". 


Antspaudai kempine


Kaip padaryti antspaudą kempine?  Tai paprasta. Pvz, norime medžio lapo antspaudo. Uždėsime medžio lapo formą kokios norite ant lapo , tada paimsime kempinę ir  prispaudime prie lapo šonų. Tai gausis kaip apvedžiojimas, neatrodys kaip visiškas antspaudas, kas atrodytų, reikia truputį pasidarbuoti.    



Darbai su tušinuku


Vienas iš paprasčiausiu dailės būdų- darbai su geliniu tušinuku. Galima sakyti, beveik tas pats, kas piešiant su pieštuku, tačiau su geliniu tušinuku reikias nepersistengti- nebus galima nutrinti, greičiau "išterliosite" piešinį.    


Reikia turėti kantrybės, ir Jums taip pat pavyks nuostabiai ką nors nupiešti naudojantis šiomis priemonėmis. 

Iki ! :-)

Simona                  








1 komentaras:

Gabryt. rašė...

želiniu ? gal geliniu ? :D