2011 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis

Knygos

Ką veikiate, kai lauke lyja, negalite būti su draugais ir apskritai nėra ką veikti? Be abejo, išsitraukiate gerą knygą.Ką gi, laikas pakalbėti apie knygas.

1. Tu

Aleks, pasivadinusi Džoze, stengiasi pradėti gyvenimą iš naujo, bet praeitis velkasi paskos kaip tamsus šešėlis. Dėl to, kas įvyko anksčiau, kalta Aleks, tačiau pasekmes patiria Džozė. Ar jai pavyks viską pradėti iš naujo?
2. Mergaitė, kuri žinojo

Patyrus skaudžią avariją Kitsės gyvenimas pasikeičia. Ji negalės vaikščioti, sportuoti, tačiau pajunta turinti kitokių galių. Kai paslaptingai dingsta geriausia jos draugė Liza, tik Kitsės nuojautų dėka pavyksta išgelbėti jai gyvybę. Kupini šiurpios įtampos įvykiai paskatina Kitsę suprasti, kad net ir ištikus negaliai galima gyventi toliau ir tobulėti.

3. Mano sesers globėjas

Nuo pat vaikystės ji žino savo gyvenimo tikslą, ir atsakymą, kodėl gimė. Šeimos kasdieninė realybė neišvengiama – kai tik vyresniajai dukrai Keit pablogėja, visi galintys šeimos nariai važiuoja į ligoninę gydytojams patikėti Keit gyvybės. Kiekvienas pablogėjimas gali būti lemtingas.

Nepaisant to, Fitdžeraldai labai myli vienas kitą, puikiai sutaria tarpusavyje ir visi gerai žino savo pareigas. Yprastas gyvenimas tęsiasi iki laiko, kai vaikai ima bręsti. Vidurinys sūnus tampa maištaujančiu, padeginėjančiu pastatus vaikinu (kuriuos jo tėčiui, dirbančiam gaisrininku, tenka gesinti), šešiolikos metų Keit, pavargusi nuo susitaikymo su mirtimi ir laukimo „kada gi tai įvyks“ kartais svajoja apie savo kančių Žemėje pabaigą, o trylikametė Ana ima mąstyt, kad toks gyvenimas, kurį ji gyvena, yra neteisingas. Ana myli seserį, tačiau taip pat myli ir save –  kaip ir kiekvienas žmogus, nori normalaus gyvenimo, kai dėl sesers Keit ligos nereikėtų aukoti vasaros stovyklų, draugų gimtadienių, galimybės tapti sportininke, savo pačios sveikatos.
Apsvarsčiusi viską, ji ryžtingai nusprendžia, kad nori tapti mediciniškai nepriklausoma nuo tėvų.

Susiranda patį geriausią advokatą mieste ir paduoda tėvus į teismą.

Tėvams tai būna skaudus ir visiškai nesuprantamas smūgis, ir jie beveik visą laiką tiki, kad tai tik paaugliška kvailystė, vaikiškas nesupratimas, tačiau Ana, padedama ambicingo advokato Kempbelo, išsikovoja teisę patekti į teismą, kur viską spręs nebe tėvai, o teisėjas. Visgi Anos tėvai nepasmerkia jaunėlės, ir vis tiek ja rūpinasi (mama teismo salėje pataiso Anos marškinėlius, tėtis su dukra kol vyksta teismas, apsigyvena jo darbovietėje, kad nebūtų bereikalingos įtampos tarp mamos ir maištaujančios).

4. Nesakaityk šios knygos!  

 
Tai nepaprastai juokinga, dienoraščio forma parašyta dvylikametės Kikilės Alyvos Pensytės istorija. Mergaitės gyvenimas ne toks jau blogas: ji turi mamą, netikrą močiutę, gerą draugę ir triušiuką Gremą, kuris puikiai moka išklausyti. Kai laikraštyje Kikilė Anglijos Karalienei pripiešia triušelį, iš močiutės gauna dovanų sąsiuvinį – verčiau paišinėti jame. Bet Kikilė nusprendžia jame aprašyti karščiausius savo troškimus, lūkesčius, naująjį mamos draugą, kuris į mergaitės gyvenimą įnešė tiek sumaišties, slaptas mintis...ir niekam nerodyti.
 
5. Kerėtoja - Nakties Pasaulis
Švelnioji Tėja pamilsta žmonių berniuką Eriką, bet Nakties Pasaulio įstatymai už tai numato pačią griežčiausią bausmę. Jos pašėlusi gražuolė pusseserė Blezė vien dėl smagumo nusprendžia užkariauti ir sudaužyti Eriko širdį. Tam ji pasitelkia visą savo žavesį ir netgi panaudoja draudžiamus kerus. Tėja, siekdama išgelbėti Eriką, taip pat griebiasi neleistinų priemonių. Ir prisišaukia didelę bėdą...

Šiam kartui manau už teks knygų.

Sudie!

Simona <3
 
 
                                             

Komentarų nėra: