2011 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

Atėjo man ilgai lauktas metas- žiema. Kai kurios jos nepasiilgo, nenori sniego, šalčio, rūpintis artimų žmonių dovanomis... Tačiau aš džiaugiuosi, kad šis metas atėjo, nes pasiilgau Kalėdinės nuotaikos, muzikos ir t.t. O Jūs? Turbūt daugiausia šiuo metu ramybės neduoda dovanos... Šiame straipsnelyje parašysiu apie tai, ką galite padovanoti artimiesiams ir draugams, ne tik iš parduotuvės, bet ir rankų darbo :) .

Dekupažas - labiausiai tokia dovana tinka tėvams, artimiesiams... Galima dekupažuoti puodelius, auskarus,
dežutes... Beto tokios dovanos ne tik gražios, bet ir praverčia. Priemonės:

1. Medinė dėžutė (bet koks kitas dekoravimui skirtas daiktas).
2. Teptukai. Šviesios spalvos akriliniai dažai,4. Tamsios spalvos akriliniai dažai,
5. Vandens indelis.
6. Paletė dažams maišyti,
7. Popierius ar servetėlės dekupažui (su piešiniu).
8. dekupažiniai klijai (arba skiesti vandeniu PVA klijai, tik dekupažiniai klijai, tai ir savotiškas lakas, o su lipalo klijais sunkiau priklijuoti servetėles jų nesuplėšius),
9. Vienkomponentis sendinimo lakas (gali būti sendinimo mediumas),
10. Lakas dekupažo daiktui lakuoti - užbaigimui.

Surašiau priemones, o kaip dekoruoti informacijos galite paieškoti internete. :)



Šalikas ar megztinis- tiktų draugėms :) . Juk panašius dalykus galima ir nusimegzti, todėl nėra būtina eiti į parduotuvę. :) Draugės turėtų likti patenkintos šiltu šaliku, kepurėmis ar megztiniais. Šiuo metu taip pat madingos "ausinės" .



Norite padovanoti ką nors stilingo, praktiško, nebrangaus? Aksesuarai- didžiausia merginų  silpnybė. Sagės, auskarai, žiedai, pakabučiai, apyrankės - visa tai galima pasigaminti savo rankomis. :) .  


Visi nori papuošti namus žiemos metu, todėl laisvai tinka tokie dalykai kaip žvakės ar žvakidės, angelų ar kitų Kalėdų  simbolių statulėlės, paveikslai... Tai tik smulkmenos, tačiau puikiai puošia namus.

 Šaltą žiemą, kai nėra ką veikti, gali praversti ir knyga. Jaigu ketini dovanoti knygą draugei, būtinai atsižvelk į jos skonį, būtų nesmagu, jaigu išrinktum kokią sau patinkančią knygą, o ne draugei.

Manau, drauges nudžiugintų ir priemonės nagams, veidui, plaukams arba koks nors kosmetikos rinkinys.

Norint ko nors netikėto, manau nustebintum padovanojus kokį albumą, kur suklijuotos gražiausios akimirkos su žmogumi, kuriam dovanoji albumą. Aš asmeniškai apsidžiaugčiau gavus tokią dovaną.:)




IKI!!! Smagios žiemos Jums!

Myliu,
Simona

1 komentaras:

fashionarepassion.blogspot.com Berta rašė...

Įdomu, labai patiko :)
O pati tai dar tik koreguoju savo dovanų sąrašiuką... :)