2012 m. sausio 6 d., penktadienis

Kasdienė rutina - visiems aktuali tema

Šiandien parašysiu apie mokslus (nepykit, jau verta apie juos pradėt galvot).Taigi visi norime gerai mokytis, gauti gerus pažymius. Tačiau mums nepavyksta dėl šių paprastų priežasčių:
  • Per pamokas visai nesiklausome ką kalba mokytojas;
  • Neišsimiegame;
  • Tingime;
  • Esame alkani arba išsiblaškę;
Taigi dėl šių visai paprastų dalykų nesame geri mokiniai.
Galvojate: "Alkanas, hm, nesamonė". Dar ir kokia sąmonė. Mūsų smegenys negali "galvoti" kai mes esame alkani. Tai vyksta dėl medžiagų trūkumo organizme. Todėl visi ir sako, kad reikia pusryčiauti ryte, nors ir per prievartą. Galiu prisipažinti, pati taip pat nevalgau. Nes nebespėju ir mano organizmas nepriema maisto taip anksti, tiksliau anksčiau aštuontos valandos. Aš pripratus per antrą pertrauką mokykloje pavalgyti. Dažniausiai valgau jogurtus, bandeles, avižinius dribsnius, kartais sumuštinius. Ką daryti? Viskas labai paprasta. Neverskite savęs rytais valgyti, jeigu nenorite. Paskui pasekmės būna liūdnos: vieniems pilvas skauda, kituos pykina. Tiesiog turėkite kuprinėje visada maisto: kad ir obuolį.


Visi tingime daryti namų darbus, kai kurie visai jų nedaro. Ką daryti?

  • Neversti savęs
  • Ruošti namų darbus kuo anksčiau
  • Suvalgyti ką nors saldaus 
  • Patogiai įsitaisyti
  • Daryti pertraukas
Tai tiek, kad būtumėte gerais mokiniais.




 Kita baisi problema yra neišsimiegojimas. Kodėl? Nes diena visi pramogauju ir vėlai daro namų darbus. Tuomet visi skundžiasi, kad daug užduoda. Bet tai netiesa. Vakare visi esame pavargę ir norime tik tingėti, bet reikia daryti namų darbus. Smegenys pavargusios ir bet koks uždavinys atrodo sudėtingas, todėl pamokas daryti reikia kuo anksčiau.

Per pamokas kad ir kaip sunku, reikia bandyti įsiklausyti mokytojaus. Čia jau nebėra jokių patarimų, kadangi tai asmeninis reikalas, ar klausyti ar piešti. Jeigu labai nuobodu, bandykite įsitraukti į kokios nors užduoties sprendimą. O jeigu turite, paslapčia suvalgykite saldainį :D (mes per kontrolinius kramtom šokoladą, tikrai padeda gauti geresnį pažymį).

Taigi tiek apie tą baisią mokyklą ir rutiną.
Tikiuosi įvertinimo ir svarbiausia komentarų.

Agata :)

4 komentarai:

Unknown rašė...

Aš irgi rytais nevalgau, nes antraip mane pykina. Einu po dviejų pamokų į valgyklą ir pavalgau :)
Neišsimiegu, nu gal praėjusiais mokslo metais taip buvo. Pareidavau į mokyklą ir iškart į lovą griūdavau. O namų darbus tik vakare dariau. Šiemet stengiuosi juos daryt vos parėjusi. Bet vis vien tas laikas kažkaip digsta. Neįsivaizduoju kur :[ Atrodo, pareinu, pavalgau ir sėdu namų darbų daryt, o jau daugiau nei pusantros valandos praėjo nuo to, kai baigėsi pamokos. Tačiau šiemet nemiega nelabai skundžiuosi. Nebent prieš istorijos kontrus ;[
Per pamokas dažniausiai sutelkiu dėmesį, tik nelabai tai sekas per istoriją. Nors ji man ir patinka, bet dabar einam pačias nuobodžiausias temas, o mokytoja taip neįdomiai pasakoja...
Straipsnis patiko, gal ką nors parašytum apie tai, kaip pasiruošti egzaminams :) Siaubas, kaip jų nenoriu !!!

Agata rašė...

Malonu!! Tikrai galėčiau, kadangi manęs jie patys laukia po kelių metų... Lauk ir ačiū, kad skaitai :)

Simona rašė...

na, as pati kad ir kaip nenoreciau rytais valgau, nes mokykloj bunu ziauriai alkana :(, nors ir ten veliau pavalgau :D . Man buna ivairiai, kartais issimiegu labai gerai, kartais lb prastai, dazniausiai uzsistatau zadintuva valandai anksciau negu kelsiuosi (pasitaiko kad pramiegu :D ), taip lengviau prasibudinu... Namu darbus stengiuosi paruosti kuo greiciau, dazniausiai ruosiu prie teliko, nors zinau, kad tai nepadeda ir tik trukdo, bet kitaip LB nervuojuos :O . tai va, o seip straipsnis patiko. saunuole!

Berta ;] rašė...

Straipnis idomus, BET si straipsni jau maciau kokiuose 3 blog'uose ir zinoma dar savame. Todel noriu paprasyti cia rasyti tokius straipsnius kuriu nerastum kituose blog'uose.

Aciu, Berta.