2011 m. gruodžio 9 d., penktadienis

Kalėdiniai sausainiai- receptas.


Ech... Kalėdos.
Jau greitai su visa šeima susėsime už stalų ir valgysime 12 patiekalų.
Manau, stalą norėtum paįvairinti keliais saldumynais. Pasidalinsiu su jumis receptu kalėdiniams sausainiams pagaminti. :)

Tau reikės:
1. 300g sviesto
2. 200g cukraus pudros
3. 4 kiaušinių
4. 500g miltų
5. žiupsnelis druskos

Papuošti:
1 kiaušinis
4-5 šaukštai cukraus pudros
spalvotų barstukų.

Gaminimo eiga:

1. Kambario temperatūroje laikytą sviestą su cukraus pudra išsuk iki purumo. 
Į saldžią sviesto masę vieną po kito, vis pamaišydama, įmušk kiaušinius. Toliau maišydama po truputį supilk persijotus ir su druska įmaišytus miltus. Išminkyk tešlą, susuk į plėvelę ir valandai padėk į šaldytuvą.
2. Tešlą plonai iškočiok. tada paimk formeles skirtas sausainiams ir išspausk sausainiukus, sudėk jau išspaustus sausainius į miltais pabarstyta skarda.
3. Vieną kiaušinio trynį atskirk nuo baltymo. Išplaktu tryniu ištepk sausainių viršų ir pašauk į orkaitę 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepk 12-15 minučių.
4. Likusį baltymą su cukraus pudra išplak iki baltos standžios masės. Ja patepk iškeptų sausainių paviršių ir papuošk pabarstukais. Po to palik juos ramybėje, kad padžiūtų.

Skanaus!

Komentarų nėra: