2011 m. gruodžio 30 d., penktadienis

DEKUPAŽAS (DECOPAGE) KAS TAI?

Kas tai? tokį klausimą galima išgirsti kasdien. Kodėl? Nes Lietuvoje jis nėra labai paplitęs. Dekupažas tai įvairių daiktų dekoravimas pasinaudojant įvairiomis technikomis. Dekupažuoti galima viską: auskarus, vazas, lėkštes ir net baldus. Dekupažo technikų yra begalybė. Jos visos skirtingos ir savaip nepaprastos.

Dekupažas yra daugumos mergaičių hobis. Dažniausiai jos dekoruoja auskarus, apyrankes ir kitus papuošalus. Dekupažuoti papašuolai yra labai gražūs. Kai kurie dekoruojami kaip senų laikų daiktai, kiti margais ir neįprastais raštais.

Dekupažo priemonės yra gan brangios. Gal todėl, kad jos gana sunkiai pagaminamos ir Lietuvoje jais neprekiaujama kiekvienam kampe.

Esu bandžiusi dekoruoti vazas, lėkštes ir papuošalus. Dabar dažniausiai dekoruoju auskarus. Esu daug jų padariusi ir daug padovanojusi. Štai vienas iš mano darbų:


Tikiuosi sulaukti komentarų ir įvertinimo :)
Agata

3 komentarai:

Martyna Klevinskytė rašė...

labai dailūs auskariukai:)) pati dekupažavau auskarus ir apyrankę, nors jie to pačio komplekto, tačiau abiejų nešioti iškart negaliu, neskoninga, bet labai gražiai atrodo prie vasarinės suknelės.

Puikus straipsnis:)

Agata rašė...

Ačiū :)

Diema rašė...

Straipsnis išties puikus!