2011 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

Atėjo man ilgai lauktas metas- žiema. Kai kurios jos nepasiilgo, nenori sniego, šalčio, rūpintis artimų žmonių dovanomis... Tačiau aš džiaugiuosi, kad šis metas atėjo, nes pasiilgau Kalėdinės nuotaikos, muzikos ir t.t. O Jūs? Turbūt daugiausia šiuo metu ramybės neduoda dovanos... Šiame straipsnelyje parašysiu apie tai, ką galite padovanoti artimiesiams ir draugams, ne tik iš parduotuvės, bet ir rankų darbo :) .

Dekupažas - labiausiai tokia dovana tinka tėvams, artimiesiams... Galima dekupažuoti puodelius, auskarus,
dežutes... Beto tokios dovanos ne tik gražios, bet ir praverčia. Priemonės:

1. Medinė dėžutė (bet koks kitas dekoravimui skirtas daiktas).
2. Teptukai. Šviesios spalvos akriliniai dažai,4. Tamsios spalvos akriliniai dažai,
5. Vandens indelis.
6. Paletė dažams maišyti,
7. Popierius ar servetėlės dekupažui (su piešiniu).
8. dekupažiniai klijai (arba skiesti vandeniu PVA klijai, tik dekupažiniai klijai, tai ir savotiškas lakas, o su lipalo klijais sunkiau priklijuoti servetėles jų nesuplėšius),
9. Vienkomponentis sendinimo lakas (gali būti sendinimo mediumas),
10. Lakas dekupažo daiktui lakuoti - užbaigimui.

Surašiau priemones, o kaip dekoruoti informacijos galite paieškoti internete. :)



Šalikas ar megztinis- tiktų draugėms :) . Juk panašius dalykus galima ir nusimegzti, todėl nėra būtina eiti į parduotuvę. :) Draugės turėtų likti patenkintos šiltu šaliku, kepurėmis ar megztiniais. Šiuo metu taip pat madingos "ausinės" .



Norite padovanoti ką nors stilingo, praktiško, nebrangaus? Aksesuarai- didžiausia merginų  silpnybė. Sagės, auskarai, žiedai, pakabučiai, apyrankės - visa tai galima pasigaminti savo rankomis. :) .  


Visi nori papuošti namus žiemos metu, todėl laisvai tinka tokie dalykai kaip žvakės ar žvakidės, angelų ar kitų Kalėdų  simbolių statulėlės, paveikslai... Tai tik smulkmenos, tačiau puikiai puošia namus.

 Šaltą žiemą, kai nėra ką veikti, gali praversti ir knyga. Jaigu ketini dovanoti knygą draugei, būtinai atsižvelk į jos skonį, būtų nesmagu, jaigu išrinktum kokią sau patinkančią knygą, o ne draugei.

Manau, drauges nudžiugintų ir priemonės nagams, veidui, plaukams arba koks nors kosmetikos rinkinys.

Norint ko nors netikėto, manau nustebintum padovanojus kokį albumą, kur suklijuotos gražiausios akimirkos su žmogumi, kuriam dovanoji albumą. Aš asmeniškai apsidžiaugčiau gavus tokią dovaną.:)




IKI!!! Smagios žiemos Jums!

Myliu,
Simona

Auskarai

Ausyse
Tai yra tikrai gražu, jai auskarų yra su saiku. Nes pavyzdžiui man ausis kurioje pilna auskarų atrodo klaikiai, na nebent jie atitinka stilių ir spalvą. Daugelis mergaičių/merginų ausyse auskarų turi ir ne vieną porą. Toms kurios yra įsivėrusios ausis ir nelabai nori leisti pinigų auskarams patarčiau išmokti verti auskarus,- tai lengvas būdas nebrangiai pasipuošti ir atrodyti stulbinamai, o kaip verti auskarus, galite pasidomėti internete.






Bamboje

Man tai nėra gražu, tik išimtis pilvo šokėjoms kurių bambose viskas yra kūl. Kaip pusseserė vėrėsi sakė, kad neskaudėjo, o kai teta vėrėsi (ji jauna :D) tai sakė, kad buvo baisūū. Truputį prisiminiau jos pasakojimą tai va žodžiu sakė nuėjo ten užmigdė, po to kai ji prabudo tai kažkokios šlangelės buvo sukištos į pilvą (ūūū, kraupu).
Na dar vienas minusas, kad po to labai ilgai negali maudytis vandens telkiniuose tai vasarą ar pavasarį nepatarčiau vertis bambos.



Liežuvyje

Jei tavo stilius toks truputį Emo ar koks nors panašus tada manau tai yra visai gražu, bet nežinau, asmeniškai man labiau patinka natūralumas, todėl auskaro liežuvyje gink dieve nenorėčiau. Berašant šitą pastraipą iškilo toks klausimukas ar kai valgai tas auskaras nekliudo? Na, bet vis vien manau, kad šioje vietoje turėti auskarą yra sunku.





Po burna arba smakre

Tai dar viena vieta durtis auskarus. Ji man šlykšti! Mano pusseserė pasakojo kaip jos Lietuvių k. (lygtais) mokytoja buvo prasivėrusi šioje vietoje auskarą, bet moteriškei kai valgydavo sriubą ar šiaip ką nors gerdavo tai lašėdavo pro tą tarpą.(:D) O šiaip tai man kaip ir sakiau šlykštu, tad neturiu ko pridurti.








Antakyje

Čia jau truputį normaliau.. Na kaip jau ir sakiau auskarų (išskyrus ausyse) nepripažįstu, tai ir nenorėkit, kad apie tai labai gerai kalbėčiau. Yra žmonių kuriems šioje vietoje tinka durtis auskarus, kitiems ne. Auskarai antakyje dažniausiai būna paprastos akutės, nes nenenšiosi virš akies ilgo auskaro :?



Myliu,
Berta 

2011 m. lapkričio 29 d., antradienis



Su Draugo diena!


Linkime turėti pačius pačiausius draugus.


FP komanda ^^

2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis


Prašau atlik:
Apklausa
(spausk)
Ačiū už sugaištą laiką,
Berta.

Atostogos

Sveiki,
šiandien eilinę dieną, kai nueinu į blog'ą peržiūrėti naujienų aptikau kelių skaitytojų paprieštaravimus. Ir nusprendžiau... Gaivinti FASHION-PASSION!  Todėl, kad myliu šį bevertį blog'ą :), juk į jį stengiausi rašyti gerus straipsnius nuo pat mažųjų dienų. Kaip matau pasikeitimai skaitytojoms nepatiko- jie nori normalių gražių straipsnių Čia. Deja neturiu tiek laiko per vieną dieną viską pataisyti, todėl rašytojoms skelbiu atostogas! Jai jus aplankys kokia nors mūza tai galite be abejo pulti rašyti, o galbūt pamąstyti apie ką galima rašyti. Be to čia skaitytojoms- paskutinę akimirką atsiranda komentatorių, o ne jaugi negalite pakomentuoti paprato straipsnio?!

Na, o aš per šią savaitę stengsiuosi atlikti:

  • Platinti blog'ą
  • Ieškoti rašytojų (netrukus bus paskelbta rašytojų atranka).
  • Pakeisti foną
  • Surasti administratorę
  • Išrinkti mėnesio rašytoją
  • Apsvarstyti 'GLAMOUR' likimą
  • Įdėti apklausą
  • Surasti partnerių 
  • Ir rašyti GERUS straipsnius!

Labai dėkoju, Justei, nes ji šlykščiai paskatino vėl kibti į darbus.
Myliu, bučiuoju iki :*
Bert.

2011 m. lapkričio 19 d., šeštadienis

Liudna žinia.

Sveiki,
Šiame bloge rašome tik du mėnesius, bet man jau užkniso rašyti ten kur nieks nieko, neskaito. Pastaruoju metu  visaip bandžiau išgarsinti blogą- kūriau reklamas, ieškojau partnerių, badžiau kurti žurnalą, deja niekas nepasiteisino. Nežinau ar galiu elgtis taip beširdiškai nerašiusi į dienoraštį, šis blogas man jau nebemielas, nėra tos kartelės rašyti. Žinau, kad per kančias į žvaigždes, bet aš pavargau čia dusti. Dabar mąstau rašyti į kokį kitą įdomu mados blog'ą, šį blog'ą palikti kuriai nors iš administratorių (jai norėsit). Prašau dėstikite savo nuomonę, nes tik nuo jūsų visų priklauso šio blogo likimas...


Atleiskit jai sakiniai nerišlus, esu per daug išsiblaškiusi..
Bye gal net paskutinį kartelį,
JUSŲ Berta. ;]

2011 m. lapkričio 18 d., penktadienis

Laba. Sorry, kad ilgai nerašiau. Negalėjau, sirgau. Tai va. 
Daug žvaigždžių į įvairius koncertus, pasirodymus ar apdovanojimus ateina apsirengusios vienodai. Bet ne visoms drabužiai atrodo gražiai. Dabar mes ir rinksime kuriai atrodo gražiau.
 
1. Sienna Miller ar Katie Holmes?

Abi aktorės su tokia pačia suknele. Bet atrodo skirtingai. Kuri jums atrodo gražiau? :)













2.Scarlett Johansson ar Pamela Anderson?

Ant abiejų atrodo visiškai skirtingai. Man labiau patinka Pamela Anderson. Bet tai tik mano nuomonė. Kuri gražiau atrodo jums? :)













3. Eva Longoria ar Cheryl Cole?

Graži aktorė ir graži atlikėja su gražiomis vienodomis suknelėmis. Čia man gražiau atrodo Eva. Nes suknelė ant Cheryl Cole atrodo kaip kažkokia medžiaga užmauta ant šakaliuko. Bet čia vėl tik mano nuomonė. Ką manote jūs?












4. Kim Kardashian ar Adrienne Bailon?

Čia mano nuomone abi atrodo pritrenkiančiai. Tik galbūt kažko trūksta Adriennei. Sakykit savo nuomonę! :)
































Šiandien tiek. Komentaruose laukiu nuomonių! Iki! Augustė V. :))

















 

2011 m. lapkričio 15 d., antradienis

Sveiki!

Ši kartą paklausysiu Jūsų nuomonių apie kelis derinukus ir prie jų puikiai derančius aksesuarus: už ar prieš? Like ar Not? Norėčiau išgirsti kuo daugiau nuomonių! Tad nesnauskite ir komentuokite!

Pirmą derinuką  1-10  :)

Šie 3 derinukai panašūs, visuose puikiai suderinti aksesuarai, apyrankės, pakabučiai žiedai, auskarai.



Jau ant nosies žiema, reikia traukti šalikus, pirštines ir "ausines" . Jos šią žiemą bus itin populiarios.
Žiema neapleis ir megztų suknelių.


Vertinkit 1-10 ir sakyk savo nuomonę!
Mados tendencijos: sugrįžta skandinaviški raštai


IKI!


Simona

2011 m. lapkričio 13 d., sekmadienis

Ech.

Sveikutukai.
PAGALIAU. PAGALIAU man PAVYKO Augustę M. ir Simona padaryt adminėmis.
Sveikiname jas!
Fona užkniso, pakeičiau į super duper baisų foną (ačiū už aplodismentus, ar kaip ten jie)..

Norit straipsnio? Še. Jums mano išviręs koldūnas. ;D



O taip jau matau jūsų reakciją veide. Jūs išraustate it burokas ir tariate:
- fu, nedevėsiu, nes šitas Bertos koldūnas tikrai perviręs.

O dabar pažiūrėkite į šį derinuką realybėje:


Fantastiškas, ane?

---

Šitas gauna mano like. :)



أحب بلدي ،
بيرتا :)

Mes laisvi!

Pavadinimas keistas, tiesa?
Jai taip paaiškinimas- šiame blog'e galite rašyti ką norite!

Pavyzdžiui sukuri kokį derinį ir jį apibūdinti vienu sakiniu.
Mes rašome sau, o ne kitiems.
Nuo šiol jūs Galite:

  •  Galite rašyti angliškai, japoniškai ir kt. 
  • Rašyti trumpus beverčius straipsnius.
  • Rašyti ką šiandien nuveikėte.
  • Žodžiu viską, viską!



    Ką apie tai manote?

2011 m. lapkričio 12 d., šeštadienis

Straipsnis apie...

Sveiki!
Ilgą laiką nerašiau į blog'ą, nes trūko laiko. Prisipažinsiu ne tiek kiek trūko, bet tiek kiek aš neturėjau, nei noro, nei idėjų straipsniams. Na, bet dabar rašau. Nežinau, šį savaitgalį tikrai parašysiu, bet šiokiadieniais tikrai nežinau.. Sugalvojau rašyti apie ...


Iš vieno gūd puslapiuko išrinkau  lankytojų įvertintą 'karščiausią' derinį'. Derinius atkūriau per vieną programytę. Kviečiu pasižiūrėti.

Šiame puslapyje jis yra karščiausias dienos derinys, jį pa'like'no 2647 žmonės. Jį demonstruoja Petra. Ji sukūrusi tikrai daug nice kūrinių.


Na čia mano derinys. Sijono panašaus tik neradau, bet šiaip viskas, ok.

への
ベルタ

2011 m. lapkričio 11 d., penktadienis

Šukuosenos

Šiandien sugalvojau tokią nelabai įprastą temą- šukuosenos. Taigi parodysiu Jums mano manymu, šventiškiausias šukuosenos. Žinoma, nepamiršime ir paprastų, kurios tinka eiti į mokyklą ir nors truputį pakeičia įvaizdį.

1. Grifka- tinka tikrai nevisoms. Tai gana paprasta šukuosena, tinka eiti į mokyklą, nors galima ir  į kokią šventę, gražiau atrodytų , jeigu truputį pasisuktum plaukus ar pačią grifką.





2. Surišti plaukai. Tai viena iš paprasčiausių šukuosenų, tinkanti beveik visur, be veik visoms. Norit pavyginti šią šukuoseną gali susipiršti ne su gumyte, o su plaukais, kaip paveikslėlyje.













3.Kuodai. Šiuo metu kuodai labai populiarūs bei "atnaujinti" . Dabar juos darosi įvairiai- paprastai susiriša, susismeigia su segtukais, tam tikra žodžio prasme "suvelia".














4. Supinta kasa. Ši šukuosena taip pat "atnaujinta", dabar ją darosi visaip- pinasi ant šono, susipina sruogelę ar visus plaukus.

















5. Garbanoti plaukai.   Tai populiari šukuosena, vienoms gražu, kitoms pabodę, tačiau visada atsiras merginų kurios garbanomis pasipuoš šventėje.
















Tikiuosi patiko!

Iki pasimatymo!

Simona 
















                                                                  

2011 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis


Menas
Manau suprantate, kad yra menas, todėl ilgai aiškinti nereikės. Menas- būdas išreikšti save, kūrybinis tikrovės atspindėjimas vaizdais , užminimas, mįslė, mokėjimas dailiai, nepriekaištingai, gerai ką daryti, meistriškumas . Tikriausiai labiausiai žinomas menas Jums yra dailė. Todėl šiandien parašysiu būtent apie šį meną. Mielos skaitytojos, žinau, kad esate talentingos, todėl tikiuosi pasinaudosite mano patarimais .
Natiurmortas

Natiurmortas  – dailės žanras,  tapybos, kartais grafikos kūrinys, kuriame dažniausiai vaizduojami negyvi daiktai, nuskinti vaisiai, gėlės, medžioklės ar kitokios žmogaus veiklos atributai.  Tapyti Natiurmortą nėra labai sunku, tačiau reikia turėti kantrybės ir fantazijos, bebijoti maišyti spalvų su palete rankoje. Pirmą kartą tapant, patariu pasirinkti ką nors paprastesnio kaip vaza, gėlės ar vaisiai. Žiūrėkite į daiktą, kurį tapote. Nupiešus daiktą su pieštuku, nebijokite paimti paletę ir maišyti spalvas. Spalva turi gautis panaši, tačiau neturi būti, pvz: ryškiai balta. Pamaišykite šią spalvą su melsva, pilka. Gražiau atrodytų, jeigu būtų atspalvis. Nepamirškite spalvų perėjimų, neskubėkite nudažius juodai iš karto tepti baltą. Galite padaryti ir šešėlius, jie visada turi būti tamsesni. Žinokite, kad tapant netiurmortą geriau nepradėti spalvinti daiktų, geriau pradėti nuo fono, bet jeigu norite, galite truputį paspalvinti foną, vėliau daiktą. Nebūtina iškarto iki galo pabaigti foną.


Menas su kempine ir šiaudeliu

Kartais šios dvi priemonės būna labai geros pagalbininkės. Jos labai praverčia. Paveikslėlyje viršuje, kairėje pusėje matote darbą su kempine. Kitame paveikslėlyje pasidarbuota su šiaudeliu. Šiomis priemonėmis galite paįvairinti ir pagražinti savo piešinį, tačiau nereikia persistengti, nes šiaudelį pučiant dažai gali per daug išsitaškyti, o naudojant kempinę gali gautis "ryški kempinės forma". 


Antspaudai kempine


Kaip padaryti antspaudą kempine?  Tai paprasta. Pvz, norime medžio lapo antspaudo. Uždėsime medžio lapo formą kokios norite ant lapo , tada paimsime kempinę ir  prispaudime prie lapo šonų. Tai gausis kaip apvedžiojimas, neatrodys kaip visiškas antspaudas, kas atrodytų, reikia truputį pasidarbuoti.    



Darbai su tušinuku


Vienas iš paprasčiausiu dailės būdų- darbai su geliniu tušinuku. Galima sakyti, beveik tas pats, kas piešiant su pieštuku, tačiau su geliniu tušinuku reikias nepersistengti- nebus galima nutrinti, greičiau "išterliosite" piešinį.    


Reikia turėti kantrybės, ir Jums taip pat pavyks nuostabiai ką nors nupiešti naudojantis šiomis priemonėmis. 

Iki ! :-)

Simona                  








Knygos

Ką veikiate, kai lauke lyja, negalite būti su draugais ir apskritai nėra ką veikti? Be abejo, išsitraukiate gerą knygą.Ką gi, laikas pakalbėti apie knygas.

1. Tu

Aleks, pasivadinusi Džoze, stengiasi pradėti gyvenimą iš naujo, bet praeitis velkasi paskos kaip tamsus šešėlis. Dėl to, kas įvyko anksčiau, kalta Aleks, tačiau pasekmes patiria Džozė. Ar jai pavyks viską pradėti iš naujo?
2. Mergaitė, kuri žinojo

Patyrus skaudžią avariją Kitsės gyvenimas pasikeičia. Ji negalės vaikščioti, sportuoti, tačiau pajunta turinti kitokių galių. Kai paslaptingai dingsta geriausia jos draugė Liza, tik Kitsės nuojautų dėka pavyksta išgelbėti jai gyvybę. Kupini šiurpios įtampos įvykiai paskatina Kitsę suprasti, kad net ir ištikus negaliai galima gyventi toliau ir tobulėti.

3. Mano sesers globėjas

Nuo pat vaikystės ji žino savo gyvenimo tikslą, ir atsakymą, kodėl gimė. Šeimos kasdieninė realybė neišvengiama – kai tik vyresniajai dukrai Keit pablogėja, visi galintys šeimos nariai važiuoja į ligoninę gydytojams patikėti Keit gyvybės. Kiekvienas pablogėjimas gali būti lemtingas.

Nepaisant to, Fitdžeraldai labai myli vienas kitą, puikiai sutaria tarpusavyje ir visi gerai žino savo pareigas. Yprastas gyvenimas tęsiasi iki laiko, kai vaikai ima bręsti. Vidurinys sūnus tampa maištaujančiu, padeginėjančiu pastatus vaikinu (kuriuos jo tėčiui, dirbančiam gaisrininku, tenka gesinti), šešiolikos metų Keit, pavargusi nuo susitaikymo su mirtimi ir laukimo „kada gi tai įvyks“ kartais svajoja apie savo kančių Žemėje pabaigą, o trylikametė Ana ima mąstyt, kad toks gyvenimas, kurį ji gyvena, yra neteisingas. Ana myli seserį, tačiau taip pat myli ir save –  kaip ir kiekvienas žmogus, nori normalaus gyvenimo, kai dėl sesers Keit ligos nereikėtų aukoti vasaros stovyklų, draugų gimtadienių, galimybės tapti sportininke, savo pačios sveikatos.
Apsvarsčiusi viską, ji ryžtingai nusprendžia, kad nori tapti mediciniškai nepriklausoma nuo tėvų.

Susiranda patį geriausią advokatą mieste ir paduoda tėvus į teismą.

Tėvams tai būna skaudus ir visiškai nesuprantamas smūgis, ir jie beveik visą laiką tiki, kad tai tik paaugliška kvailystė, vaikiškas nesupratimas, tačiau Ana, padedama ambicingo advokato Kempbelo, išsikovoja teisę patekti į teismą, kur viską spręs nebe tėvai, o teisėjas. Visgi Anos tėvai nepasmerkia jaunėlės, ir vis tiek ja rūpinasi (mama teismo salėje pataiso Anos marškinėlius, tėtis su dukra kol vyksta teismas, apsigyvena jo darbovietėje, kad nebūtų bereikalingos įtampos tarp mamos ir maištaujančios).

4. Nesakaityk šios knygos!  

 
Tai nepaprastai juokinga, dienoraščio forma parašyta dvylikametės Kikilės Alyvos Pensytės istorija. Mergaitės gyvenimas ne toks jau blogas: ji turi mamą, netikrą močiutę, gerą draugę ir triušiuką Gremą, kuris puikiai moka išklausyti. Kai laikraštyje Kikilė Anglijos Karalienei pripiešia triušelį, iš močiutės gauna dovanų sąsiuvinį – verčiau paišinėti jame. Bet Kikilė nusprendžia jame aprašyti karščiausius savo troškimus, lūkesčius, naująjį mamos draugą, kuris į mergaitės gyvenimą įnešė tiek sumaišties, slaptas mintis...ir niekam nerodyti.
 
5. Kerėtoja - Nakties Pasaulis
Švelnioji Tėja pamilsta žmonių berniuką Eriką, bet Nakties Pasaulio įstatymai už tai numato pačią griežčiausią bausmę. Jos pašėlusi gražuolė pusseserė Blezė vien dėl smagumo nusprendžia užkariauti ir sudaužyti Eriko širdį. Tam ji pasitelkia visą savo žavesį ir netgi panaudoja draudžiamus kerus. Tėja, siekdama išgelbėti Eriką, taip pat griebiasi neleistinų priemonių. Ir prisišaukia didelę bėdą...

Šiam kartui manau už teks knygų.

Sudie!

Simona <3